26 november 2013-

Igår fick jag en känsla av att denna vecka skulle bli bra. Gårdagen flöt på bra, dock så kände jag redan imorse att jag verkligen att det inte var min tur dag. Skoldagen vart sjuk seg, jätte synd att det blev som det blev. Men vi får ta nya tag imorgon, jag och miranda ska på öppet hus på ett gymnasium vi tyckte verkade intressant när vi var på mässan förra veckan. På torsdag ska jag och Malin gå till tomtenatta som är på centrumet. Vet inte riktigt hur länge jag orkar vara där. Känner att jag går dit mest i år för rabatterna i butikerna osv..
 
Sen på fredag har jag inte bestämt något, bäst så ju. Förra veckan var jag på bio med Lina vi såg den andra filmen i Hunger Games, super bra, checka den :)
 
Ja men idag så ska gangan (miranda) sova hos mig så ska vara social mot henne nu
 
hejdå<3
 
BTW!! Såg det sorgligaste avsnittet i hela TVD's historia, Alaric min favorit dog! Usch grät så mycket och har nu 2 avsnitt att behöva titta på.. Funderar på att bara skippa dem men näää, det är såå bra.. Några tårar är den värd;)'
 
 
Arkiv bilder haha, sommaren, grönan och london!
 
 

ATT VÅGA

Åh har länge bara velat skriva ut i bloggen men har alltid känt av orden snubblat ihop med varandra och till sist så har allt bara blivit kladd och till det också jag som får kramp i fingrarna av att skriva. Har dock skrivit ned massa tankar i min privata dagbok en del som jag vill dela med mig av här också, de andra, ja dem får stanna där. Nu ska jag i alla fall göra ett god hjärtat försök till att skriva :)

Det här med att våga och övervinna sina rädslor. På riktig full respekt till folk som vågar och står emot sina rädslor. I det här fallet, vågar stå upp för sig själv, vågar göra något man varit rädd över. Inte våga i att slå till någon eller vara allmänt kaxig mot någon annan. Jag önskar jag vågade mer. Tänk att man skulle våga gå fram till någon helt okänd människa som beter sig illa och säga åt denna person? Kan vara i skolan, om någon blir exempelvis mobbad, eller några ungar som kastar stenar på fönster. Det behöver inte vara en okänd människa heller. Eller tänk om man vågad säga som hur man kände? Om sin vän som förändrats, om killen som bor på andra sidan gatan, om vad man tycker om skolan? Saker som är självklara för vissa att säga kan vara sjukt svåra för andra vi har alla våra rädslor.

Eller tänk om man vågade klappa den där reptilen på djurparken, eller bestiga världens världens högsta berg eller våga visa sina armar även fast dem är för stora enligt en själv eller fulla med ärr? Alltså folk som övervinner sina känslor och vågar göra något åt det, full respekt från mig. Ni är mina förebilder.

Hur stor eller liten situationen är tycker jag att man borde vara stolt. Alltså kan dra fler exempel, hålla på i evigheter om vad som kan skrämma en människa. Att våga, det är starkt. Sjukt starkt. Att man inte vågar kan bero på fler saker, kanske är man rädd för att folk ska döma en?? Det finns folk som intalat sig själva att dem inte ska bry sig. Jag önskar att jag inte brydde mig om vad folk tyckte och tänkte om mig. Folk borde kämpa för dem de är. Jag har kommit en bra bit på vägen men jag är långt ifrån framme. Men de folk som vågar. Ni är mina förebilder och det är ni som får mig våga lite mer för varje dag. 

Och som sagt, att våga övervinna sina känslor kan vara allt från att äta den där matbiten på tallriken, titta sig själv i spegeln och säga 'wow vad snygg jag är idag!' till att flytta till ett annat land. Men att man ändå vågar. 

För att veta vart något kommer leda måste man våga.

Ja, det här ämnet är så brett så mina ord snubblade lite och jag kom säkert lite halvt ur ämnet då och då men det är skönt att skriva av mig. Trots allt min blogg ;)







Vinn säsong 4 av The Vampire Diaries från Fokis

 
Som ni vet så kollade jag mycket på serien The Vampire Diaries under höstlovet. Jag är just nu på säsong 3 och jag kan tala om för er att det blir allt mer spännande och intressant ju längre in i handlingen man kommer!
 
För er som inte vet vad det Vampire Diaries är så är det en serie som handlar om den vackra och förtjusande Elena och de två vampyr bröderna Stefan och Damon Salvatore. Jag fastnade för denna serie efter att Pretty Little Liars fick ett uppbehåll. Alla mina vänner tipsade om denna drama serie så till sist tog jag mig tiden och kikade på den! Tur var det då det är nu en av mina favorit serier. ^^

Utan att avslöja för mycket så kommer det andra övernaturliga fenom i denna serie. Du blir jämt överraskad över de plötsligt hända situationerna, och jag lovar att det blir svårt att slita bort blicken från skärmen. Långa nätter då man måste titta vidare på nästa avsnitt.
 
Lite större inblick på karaktärerna som spelar en stor roll i serien? Varsågod!
 
Börjar från höger till vänster.
 
Damon Salvatore - En av vampyrbröderna.
Elena Gillbert - Dubbelgångaren med Kathrine Pierce.
Stefan Salvatore - Den andra vampyrbrodern.
Caroline Forbes - En av Elena's bästa vän, dotter till stadens kvinnliga sherif.
Tyler Lockwood - Son till borgmästaren.
Bonnie Bennett - Elena's bästa vän som har övernaturliga krafter.
Jeremy Gillbert - Elena's lillebror som hon bor tillsammans med.
Matt Donovan - Elena's första pojkvän.
 
 
 
 
Förutom att serien är otroligt beroende framkallande så är det väldigt mycket spekulationer och teorier runt fansen om serien. Det hetaste ämnet är nog vem som Elena ska välja mellan bröderna. Är det Stelena, alltså Stefan och Elena, eller Delena, Damon och Elena? Titta på serien för att välja sida ;)

 
En fanart bild gjort av mig. 
 
Den kompletta boxern för den fjärde säsongen. Bild lånad från fokis.
 
Fokis blogg tävlar nu ut den fjärde säsongen vilket passar perfekt nu när jag snart sett klart den tredje säsongen! Om ni också gillar denna serie rekommenderar jag er att delta i tävlingen.

TRÄSLÖJDS DAG

Somnade inte fören två inatt. Vet inte varför jag fått så dåligt att sova på senaste tiden, kanske stress? Ska i alla fall göra något åt det snart. Dock så har de korta sömn timmarna lämnat spår med stora ringar under ögonen och en mycket tröttare lina.

Vill bara komma hem nu är så trött! Nåja, får glädjas åt en sak, det är helg om bara några timmar !:)



Bjuder på den sista... Haha


Studiedag

Idag hade vi studiedag! Behövligt, även då det precis var lov! Idag har jag hunnit göra en massa, förutom att plugga.. Jag gick med mamma vid 12 tiden till centrum där vi handlade mat inför middagen. Efter det gick mamma hem och jag gick istället till kicks och Waynes medan jag väntade på Miranda. När hon kom med bussen gick vi hem till mig! Jag fixade lite i rummet och vek kläder sedan så satt vi och tittade på klipp, ritade på min tavla och pratade innan Gaga och de andra kom. 

Hade jätte mysigt, jag gjorde salladen med Gaga medan Miranda lekte kurra gömma med Millie. Sen åt vi middag och det var super gott!

Alla gick hem för typ 3 timmar sen så jag har hunnit duscha och så. Ska fixa kläder och sånt inför imorgon för då är det skola igen!

Bild nyligen från mitt kvällsmål..



Ny månad

Ny månad nya tag, oktober gick jätte fort och vid slutet av månaden så flyttade vi även. Jättefin lägenhet som jag tror vi kommer trivas i! Måste bara få allt på plats och så.

Slutet av oktober månad innebär också halloween och första november innebär all Helgona. Firade både och på fredagen 1 november. Först middag på pizzerian med farmor, farfar och syster. Efter det ett besök på kyrkogården, tredje året i rad nu. Alltid lika mysigt! Speciellt när man spenderar det med sina farföräldrar!

Mot kvällen så kom Miranda, Nathalie, Noemi och Malin till oss och vi sminkade oss läskigt. Så roligt! Jag såg allmänt trött och sliten ut med blod i ansiktet och tuperade hår. Miranda sminkade sig till en man. Noemi och Malin sminkade sig som dem fått en brännskada eller syra i ansiktet! Mathilda klädde sig ut till en kvinna som fått några omgångar stryk från sin man. Och Nathalie sminkade sig till en docka!

Efter att vi sminkat oss gick vi hel vägen till Carslund där vi var ute en stund innan vi gick in till Malin och grillade marshmallows ovanför en brödrost! Sen åt vi lite snacks och pratade, tog kort och så. 

Vid halv tolv åkte alla hem! Hade jätte roligt :)

Ett bra sätt att avsluta lovet på.

Nu är det skola igen, tränade igår med Malin och var med några kompisar. Imorgon kommer Gagas gäng till oss, sen träning på torsdag igen. Vet ej än vad jag ska göra idag. Kanske fixa lite i mitt rum?

Ana, ha det bra och njut av november nu!








RSS 2.0